| Kontakt

Press konferencija Uprave za nekretnine na temu - Unaprijeđeni portal eKatastar

Datum objave: 26.07.2019 | Autor: UZN

Ispis Štampaj stranicu


Na press konferenciji koja je održana 25. jula 2019. godine u prostorijama Uprave za nekretnine, predstavljen je unaprijeđeni portal eKatastar, sa novim servisima za direktno , on-line preuzimanje zvaničnih dokumenata iz katastarskih evidencija u elektronskoj formi.

„Web aplikacija eKatastar je zvanično puštena u rad 22. jula ove godine, za potrebe Notara/Izvršitelja i time je omogućeno preuzimanje elektronskih dokumenata koja imaju istu pravnu valjanost kao i zvanična dokumenta koja se mogu dobiti na šalterima Područnih jedinica Uprave za nekretnine“, Istakao je direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević i dodao da je „novom web aplikacijom eKatastar omogućeno da, javni i privatni sektor, na brz i efikasan način, koristi on-line podatke u realnom vremenu.

Na konferenciji bilo je riječi i o aktuelnim projektima Uprave za nekretnine, među kojima su najznačajniji: osnivanje katastra nepokretnosti na nepremjerenom dijelu teritorije Crne Gore; uspostavljenje Adresnog registra; implementacija eArhive UZN; ažuriranje digitalne topografske baze podataka kao i uspostavljenje baze podataka državne granice.

Govor direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića se nalazi na LINKU.