| Kontakt

Direktor Uprave za nekretnine, Dragan Kovačević, u službenoj posjeti Holadniji

Datum objave: 25.04.2017 | Autor: UZN

Ispis Štampaj stranicu


Na poziv holandskog Ministarstva spoljnih poslova, direktor Uprave za nekretnine mr. Dragan Kovačević boravi u toj zemlji, u okviru projekta MATRA, kroz koji Vlada Holandije  podržava zemlje jugoistočne Evrope u procesu pristupanja Evropskoj Uniji. Kovačević će imati niz bilateralnih susreta sa visokim zvaničnicima Holandije, te sa predstavnicima zemalja regiona, tokom kojih ce biti riječi o unapređenju saradnje sa zemljama, članicama Evropske Unije.

Direktor Uprave za nekretnine, mr. Kovačević, poseban naglasak će staviti na poboljšanje pristupa geoprostornim podacima, što je i obaveza svih zemalja koje apliciraju za članstvo u Evropskoj zajednici. Pristup i korišćenje pouzdanih geoprostornih informacija, u mnogome će doprinijeti efikasnom  donošenju odluka na nivou međuinstitucionalne saradnje, što je od velikog značaja i za Upravu za nekretnine Crne Gore. Od transparentnog pristupa informacijama, velike koristi imaće i građani, ali i profesionalni korisnici usluga Uprave za nekretnine.

U službenoj posjeti Holandiji, osim predstavnika Uprave za nekretnine Crne Gore, borave i  predstavnici Agencije za katastarske nepokretnosti Makedonije, Centralne kancelarije za registraciju nepokretnosti Albanije, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH, Agencije za katastar Kosova, Republičkog geodetskog zavoda Srbije, Državne uprave za geoprostorne informacije Albanije,  kao i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske. 

Službena posjeta Holandiji trajaće do 29.aprila 2017 godine.