| Kontakt

Izgradnja poslovnog objekta

Položen kamen temeljac za izgradnju poslovnog objekta Uprave za nekretnine.

Govor direktora Uprave za nekretnine Mića Orlandića

"Poštovani predsjedniče Vlade, poštovani prijatelji, dame i gospodo,

dozvolite mi da Vas najsrdačnije pozdravim u ime Uprave za nekretnine i u svoje lično ime i svima Vama iskažem osobito poštovanje i zahvalnost na Vašem odzivu da na današnji dan a u susret sjutrašnjem 13. julu Danu državnosti Crne Gore prisustvujete polaganju kamena temeljca za novu zgradu Uprave za nekretnine i Područne jedinice Podgorica.

Nova zgrada Uprave za nekretnine i Područne jedinice Podgorica će biti izgrađena u narednih 18. mjeseci i ona će sa svojih 8.600 m2 bruto površine obezbijediti da svi naši proizvodi i usluge budu podignuti na jedan viši nivo u skladu sa evropskim standardima u našoj oblasti. Iz istih razloga Uprava za nekretnine je u prethodnom periodu adaptirala poslovne prostore svojih područnih jedinica i to u Bijelom Polju, Mojkovcu, Žabljaku, Plavu, Andrijevici, Tivtu,  a adaptacija prostora u Beranama je u toku. Očekujemo da ćemo u dogledno vrijeme riješiti i pitanje poslovnog prostora za Područnu jedinicu u Rožajama.

U novoj zgradi će se objediniti na jednom mjestu sve funkcije Uprave i Područne jedinice Podgorica, čime Država Crna Gora obezbjeđuje ogroman iskorak ka još većoj sigurnosti imaoca prava i korisnika svih naših usluga.

Buduća zgrada sadrži dvije podzemne etaže, prizemlje i 5 spratova i u njoj će se omogućiti radni prostor za 220 namještenika i službenika koji će obavljati poslove iz nadležnosti Uprave za nekretnine.

Prilika je danas da se zahvalimo Ministarstvu finansija i Vladi Crne Gore, Svjetskoj banci, Glavnom gradu Podgorica, Direkciji javnih radova, Republičkom zavodu za urbanizam i projektovanja, Konkursnoj komisiji za odabir idejnog i arhitektonskog rješenja, Glavnom projektantu g-dinu Petru Arsiću i firmi „Me.Com Monte“ koja je uradila Idejni i Glavni projekat, i  svim onim dobrim ljudima koji su poštujući zakonsku proceduru pomogli da danas polažući kamen temeljac, možemo konstatovati da ovaj objekat ima sve neophodne saglasnosti i građevinsku dozvolu.

Poštovani prijatelji,

Ovaj objekat se jednim dijelom finansira iz kredita Svjetske banke a drugim dijelom iz Budžeta Crne Gore, tako da je nakon završenog Međunarodnog tendera raspisanog po procedurama Svjetske banke za izvođača radova izabrano preduzeće „Kroling“ d.o.o. iz Danilovgrada, a ugovorena vrijednost radova iznosi 7.805.347,58 eur.

Poštovani gospodine predsjedniče Vlade, Molimo Vas da položite kamen temeljac."

Podgorica, 12.07.2011. godine

 

Slike sa polaganja kamena temeljca

DSC_9101 DSC_9104 DSC_9108 DSC_9119 DSC_9120 DSC_9122 DSC_9123 DSC_9125 DSC_9126 DSC_9129 DSC_9133 DSC_9136

Projektno rešenje poslovnog objekta Uprave za nekretnine

13 14 15 16 DSC_2848 DSC_2850 DSC_2851 DSC_2852